Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2012 21:09 - Абсурда продължава....
Автор: lqstovi4ka Категория: Политика   
Прочетен: 3024 Коментари: 8 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Абсурда в България отдавна мина своя предел. Днешният ден беше поредно доказателство, че никога няма да се събудим и да вървим към градивен напредък.
Днес беше обявен национален ден срещу пълната забрана за пушене. Едва дузина се събраха пред НДК, за да изразят недоволството си срещу приетият закон, който забранява пушенето в заведения, училища, детски площадки, стадиони и летни кина.

Кажете ми скъпи сънародници нормално ли е народа да възроптава срещу забраната за пушене, като около половин милион българи са безработни, пенсионерите едва преживяват с безобразно ниските си пенсии, здравеопазването и образованието са под абсолютно всякаква критика, организираната престъпност вилнее, хора се самоубиват от отчаяние, кучетата и циганите имат повече права от нас,,,,?
Не - ние не вървим напред. Ние лека по лека деградираме все повече и повече, защото за нас по-важно е да можем да пушим на воля, да гледаме, като зомбита турски сериали и в рекламите да превключваме на Планета, отколкото да защитаваме гражданските си и човешки права. Мързи ни да отстояваме позициите си на граждани  в една млада "демократична" страна, която "се бори да придобие статута на МОДЕРНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА".
Аз цигари не пуша. Зарадвах се, че беше приет такъв закон. Очаквах радостта ми да бъде колективна, но се заблудих. За 5 години в Европейският съюз ние българите, продължаваме да мислим примитивно и да следваме нагоните си.  И вместо да се борим срещу неправдите и несправедливостта, вървим към тотален упадък.

Тези дни ще излязат оценките от матурите на зрелостниците. Те ще бъдат поредното доказателство, че на българите ни липсва голяма доза чувство за самосъхранение. Търсим виновни за неграмотността на българските деца в учителите, образователната система, управляващите, в самите тях, но и за миг не помислихме, че вината преди всичко е и на родителите. Оставихме децата си на произвола на съдбата, оставихме монополните структури да ни лъжат и ограбват пред очите ни, позволяваме на работододателите ни да се подиграват с абсурдно ниските заплати, които дават и ВЯРВАМЕ на политиците, че ще изчистят боклука, който ние сами направихме.

Пушек се вдига, но не е от недоволство, а от цигари.....




Гласувай:
3



Предишен постинг

1. анонимен - Заприлича ми на http://ant...
10.06.2012 22:04
Заприлича ми на

http://antaress.blog.bg/novini/2012/06/02/az-sym-zodiia-buntar-mekotelo-no-samo-mekoteloto-pak-e-mekot.962306
цитирай
2. анонимен - няма спасение
10.06.2012 22:16
Бягайте от тука
цитирай
3. анонимен - Кой е пътят?
10.06.2012 22:42
Защото и това не е решение:" Не разбирам защо забравихме да живеем, да се обичаме, да се усмихваме за малки неща, да се радваме на малкото добро, което се случва. Не разбирам защо не се усмихваме по-често и не си казваме колко много държим един на друг. В крайна сметка животът е дар, който трябва да оценяваме след всеки изминал момент, защото е единствен, и неповторим и много кратък... " Ако се радваме на малки неща и се усмихваме ей- тъй на, не ставаме ли по- големи зомбита?
цитирай
4. lqstovi4ka - хм......
10.06.2012 23:29
За първи път чувам, че усмивката, радостта и уважението между нас хората ще ни превърне в зомбита... Интересна теза
цитирай
5. haralanov - Съгласен...
11.06.2012 08:07
Само да те поправя.
Вече 6 години сме в ЕС.
цитирай
6. анонимен - Зомби не е само вампир от клип на Майкъл Джексън
11.06.2012 14:28
lqstovi4ka написа:
За първи път чувам, че усмивката, радостта и уважението между нас хората ще ни превърне в зомбита... Интересна теза

Да си представим една психиатрия наречена РъБ. Там всички са усмихнати, радват се на това, че имат топла супа и сладък медикаментозен сън. От лафката си купуват цигари на бройка и са доволни. Пият кафе без да ги гледа накриво жена/мъж/началник. Живеят за момента, защото нямат минало и бъдеще, усмихват се, обичат се. ... мисля че и те са зомбирани, или диазепанирани. Отговорих ли?
цитирай
7. анонимен - то от туй по-зле има ли?
11.06.2012 20:22
Не разбирам нещо. Как сте се събрали все философи и критици, стоящи зад мониторите? Така и така отделяте от ценното си време да критикувате и малкото останали борбени хора в тая скапана държавица?
Това, че не е решението не е. Ама и да стоиш, като зомби пред ПЦ-то и да коментираш в разни блогове и под разни статии , също не е. Ще ви гледаме делата след време многознайковците ми.
Хората се определят по делата, а не по думите.
цитирай
8. анонимен - В началото бе словото
12.06.2012 17:05
анонимен написа:
Ама и да стоиш, като зомби пред ПЦ-то и да коментираш в разни блогове и под разни статии , също не е. Ще ви гледаме делата след време многознайковците ми. Хората се определят по делата, а не по думите.


Първо е Славейков и Каравелов, а после Бенковски. Или времето дойде? Кога се освести народът, затънал в политически противоречия и отчуждение от политиката? Ранните джанки студът ги попарва.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lqstovi4ka
Категория: Политика
Прочетен: 18178
Постинги: 2
Коментари: 8
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930